روش های سوراخ کاری و بررسی انواع مته : برای سوراخکاری از روش های مختلفی استفاده میشود. براده برداری اصلی ترین روش برای سوراخکاری است. مته مهمترین ابزاری است که برای سوراخ کاری مورد استفاده قرار می گیرد.
در نتیجه تعریف سوراخ کاری رامی توان با ادغام دو جمله ی بالا بدین صورت بیان کرد که : سوراخ کاری عبارت است از ایجاد سوراخ بر روی یک قطعه کار به وسیله ی روش براده برداری و با استفاده از مته.
در این مقاله آموزشی مبحث سوراخ کاری و ابزارهای سوراخ کاری از جمله انواع مته ها مورد بررسی قرار می گیرد. سر فصل های آموزشی این مقاله بدین شرح است:
- بخش اول
تعریف سوراخ کاری: در این بخش سوراخ کاری و نحوه انجام فرایند سوراخ کاری به وسیله مته و همچنین نحوه عملکرد آن شرح داده می شود. - بخش دوم
بررسی ساختمان مته: مته مهمترین ابزار در سوراخ کاری به شمار می آید و ساختمان و قسمت های مختلف این ابزار در این قسمت بررسی می شود.
– دنباله مته
– بدنه مته
– شیار مته
– فاز مته
– جان مته
– لبه های اصلی
– لبه عرضی - بخش سوم
بررسی زوایای مته: هر مته دارای مشخصات ساختمانی خاصی است یکی از این مشخصات زوایای مته است که در این قسمت انواع زوایای مته و تاثیر آن ها بر عملکرد مته را بررسی کرده و نحوه انتخاب یک مته خوب بیان می شود.
– زاویه براده
– زاویه آزاد
– زاویه گوه
– زاویه راس مته
– زاویه لبه عرضی
– انتخاب مته
– پیش مته - بخش چهارم
بررسی انواع مته: مته ها انواع و اقسام مختلفی دارند و جهت تقسیم بندی این مته ها معیارهای مختلفی وجود دارد که در این قسمت شما می توانید با انواع مته و اربرد های هر یک آشنا شوید.
– انواع مته از نظر زاویه راس و مارپیچ و کاربردهای هر یک
– انواع مته از نظر شکل
– مته های خزینه و انواع آن ها - بخش پنجم
ماشین آلات مته: جهت انجام فرایند سوراخ کاری نیاز به حرکت دورانی مته است که این عمل توسط دستگاه های مته ( ماشین دریل ) انجام می شود که در این قسمت انواع دستگاه های مته مورد بررسی قرار می گیرد.
– ماشین های مته دستی
– ماشین های مته رومیزی و بررسی ساختمان آن ها
– ماشین های مته ستونی
– ماشین های مته شعاعی ( رادیال )
– ماشین مته چند محوره
– ماشین مته سری - بخش ششم
نحوه بستن مته: در این قسمت انواع سه نظام و همچنین انواع سر مته ها جهت اتصال مته به آن ها و نحوه نصب آن ها بیان می شود. - بخش هفتم
بستن قطعه کار - بخش هشتم
سرعت برش و تعداد دوران: در هنگام سوراخ کاری در اثر حرکت دورانی مته اصطکاکی بین مته و قطعه کار ایجاد می شود و تعداد دوران ها و سرعت برش باید به گونه ای باشد که نه مته آسیب ببیند و نه زمان تولید خیلی افزایش یابد.
– سرعت برش
– تعیین تعداد دوران
– روش محاسبه - بخش نهم
مراحل سوراخ کاری: شرح جزئیات پروسه سوراخکاری
– خط کشی
– انتخاب مته
– بستن قطعه کار
– بستن مته
– تعیین تعداد دوران
– تنظیم دور دستگاه
– پیشروی - بخش دهم
نکات ایمنی و حفاظتی
جهت مطالعه مقاله آموزشی سوراخ کاری و بررسی انواع مته لطفا فایل زیر را مشاهده بفرمایید: