مبحث سوراخکاری و ابزارهای سوراخکاری

مبحث سوراخکاری و ابزارهای سوراخکاری

مبحث سوراخکاری و ابزارهای سوراخکاری و انواع مته بسیار گسترده است و شامل مباحث متعددی می شود. که در این مبحث به این موضوع پرداخته شده است.

  • فصل اول: در فصل اول از این مقاله ابتدا مبحث سوراخکاری و انواع سوراخ و مفاهیم اولیه مربوط به آن شرح داده شده است و روش سوراخکاری بدون براده برداری از جمله روش شکل دهی و ریخته گری که در ساخت )مانند چرخدنده ها و چرخ تسمه ها و استفاده می شود و در حالت کلی تمام ابزارها و انواع سوراخکاری ها به طور کامل شرح داده می شود.
  • فصل دوم: در فصل دوم از این مقاله آموزشی سوراخکاری های کور شرح داده شده اند. در مبحث سوراخکاری علاوه بر شکل ظاهری، یک و یا چندبار مصرف بودن سوراخ ها و همچنین جنس قطعه کار از دیگر مبحث های مهم سوراخکاری است. سوراخ های ایجاد شده می توانند سراسری باشند و یا به صورت بن بست که در این قسمت این موضوع به طور کامل شرح داده می شود و نوع ابزارهای دستی و یا ماشینی مورد استفاده و همچنین تکیه گاه و یا کارگیرها که تاثیر زیادی بر روی مسیر سوراخکاری دارند مورد بررسی قرار می گیرد.
  • فصل سوم: به طور کامل وارد مبحث سوراخکاری شده و مقدمات آن را شرح داده می شود که شامل موارد زیر است:
    ابزار سوراخ کاری (مته): استفاده از مته ها به عنوان اصلی ترین روش سوراخکاری به شمار می رود. مته از نظر زاویه پیچش لبه برنده و براده بردار در انواع مختلفی هستند و این مشخصات با جنس قطعه کار متناسب شده اند و همچنین قطعاتی که سوراخ کاری می شوند ارزش های متفاوتی دارند از همین رو برای یک جنس خاص نیز مته هایی با قیمت های متفاوت و کیفیت های متفاوت در بازار موجود است. در این مبحث انواع مته ها، تیپ مته های موجود در بازار، موارد استفاده از مته ها و مشخصات فنی آن ها، شکل ظاهری مته هایی از قبیل مته های سرتخت، مته مرغک (برای مرکزیابی و پخ زنی) و مته خزینه (گُل کار) برای فراهم سازی جای گل پیچ و … به طور کامل بیان می شود.
    – ماشین ابزار سوراخ کاری (دریل): دریل های ابزارهای بسیار کاربردی در زمینه سوراخکاری هستند در دستگاه دریل می توان به جای مته ساده از مته های گرد برد، چره سنباده، بُرس های سیمی یا پلاستیکی در سه نظام دریل استفاده کرد و از این دستگاه به عنوان ابزاری برای مونتاژ قطعه ها، انجام صیقل کاری و … استفاده نمود. در این قسمت با انواع دریل و ساختمان فنی آن ها و نکات مهم در هنگام خرید دریل آشنا می شوید . نکاتی در زمینه کلت دریل، میز راهنمای دریل، سه نظام و … و دیگر قسمت های دستگاه دریل بیان می شود
    طراحي موقعيت سوراخ كاري
  • فصل چهارم: این فصل شامل عملیات پله زني و خزينه كاري است، با توجه به اینکه اکثر سوراخکاری های انجام شده جهت تامین فضای مورد نیاز برای ابزارک هایی مانند پیچ ها، پرچ ها و میخ پرچ ها، پين و خار و گوه صورت می گیرد، لذا طرح کلی سوراخ باید به گونه ای اجرا شود تا با جایگری و نحوه خارج کردن ابزارک خود سازگار باشد. در این فصل عملیات پله زنی و خزینه کاری و انواع آن ها به طور کامل شرح داده می شود.
  • فصل پنجمبرقو زني و خانكشي، در برخی از سوراخکاری ها ممکن است فرایند انجام شده مورد تایید اپراتور نباشد لذا در این حالت از روش های تکمیلی نیز استفاده می شود روش هایی مانند برقو زنی و خانکشی، در واقع این روش ها به عنوان روش های پرداخت شناخته می شوند. ابزارهای برقو زنی و خانکشی و انواع آن و اصول مربوط به این عملیات در این فصل شرح داده می شود.
  • فصل ششم: شامل مباحث و نکات فنی مربوط به خنك كاري و روانسازي در حین سوراخکاری است
  • فصل هفتم: این فصل شامل موارد ایمنی مهم در هنگام کار با دستگاه های سوراخکاری می شود.

جهت مطالعه مقاله آموزشی با موضوع بررسی اجزاء ماشین ها و دستگاه ها لطفا فایل زیر را مطالعه بفرمایید:

دانلود مخصوص کاربران ویژه است. برای مشاهده لینک دانلود ، شما باید کاربر ویژه سایت باشید. و وارد حساب کاربری خود شوید !

سخت کار نکنید، هوشمندانه کار کنید سخت کار نکنید تلاش خیلی زیاد و زحمت خیلی زیاد نشانه یا راه موفقیت نیست. درست است که ما باید برای موفقیت سخت تلاش کنیم ولی فقط سخت تلاش کردن مهم نیست.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۲۴۹

مطالب دانلودی مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *