پارامترهای اصلی در انتخاب یک نرم افزار CAM کدامند

پارامترهای اصلی در انتخاب یک نرم افزار CAM کدامند

پارامترهای اصلی در انتخاب یک نرم افزار CAM کدامند؟

الف – پارامترهای مربوط به کار کرد نرم افزار

ب – پارامترهای مربوط به ارتباطات نرم افزار

ج – پارامترهای مربوط به کاربر

الف) پارامترهای مربوط به کار کرد نرم افزار

١- پروتکل های مورد استفاده در تولید مسیر ابزار (iso form, Drive plane Drive (surface,

نرم افزار های CAM به شیوهای مختلف یک سطح یا یک مدل سه بعدی را ماشین کاری می کنند. به طور مثال در روش Drive plane ماشین کاری روی یک Plane دوبعدی انجام و روی سطح موردنظر تصویر می شود ( پروتکل ابتدایی).

نرم افزار هایی که فقط از این روش استفاده می کنند کامل نیستند. بنابراین خیلی مهم خواهد بود که نرم افزار CAM که انتخاب کرده ایم، بتواند علاوه بر حالت Drive plane که یک روش تصویری است از روش های دیگر مثلا iso form یا Drive surface که با حرکت مستقيم مسير ابزار روی سطح ماشین کاری می کند نیز تبعیت کند.

٢- سرعت پروسه

در بعضی نرم افزار های موجود در بازار زمان ماشین کاری قطعه یا سرعت پروسه از لحظه ورود قطعه تا خروج کد های دستگاه خیلی کند صورت می گیرد. بنابراین باید در انتخاب نرم افزار به این قابلیت نیز توجه کرد.

٣- پشتیبانی از فرمتهای مختف اطلاعات

در انتخاب نرم افزار CAM باید به این نکته توجه کرد که تعدادی از نرم افزار ها، بعضی از فرمت های فایل سه بعدی ورودی از نرم CAD را پوشش نمی دهند. یعنی ممکن است ما نتوانیم یک فایل سه بعدی که در یک نرم افزار CAD طراحی کرده ایم را در آن باز کنیم. بنابر این نرم افزاری را باید انتخاب کنیم که لیستی بلند از فایل های (فرمت های) ورودی را داشته باشد.

  • قابلیت ایجاد حرکات چند محوره

یکسری از نرم افزار های CAM موجود در بازار تنها قابلیت ماشین کاری دستگاههای ۳ محوه را دارند و نمیتوانند دستگاه ۵ محوره یا دستگاهی با محورهای بیشتر را پشتیبانی کنند.

  • استراتژی ها

این مسئله نیز در انتخاب یک نرم افزار  CAM بسیار مهم است. استراتژی ها یا شیوه های ماشین کاری و برنامه نویسی در نرم افزار های CAM موجود متفاوت میباشد. بعضی از این نرم افزار ها قابلیت یک سری از روش های تولید مسیر ابزار را دارا نمی باشند.

6- شبیه سازی (Simulation)

شیوه شبیه سازی ماشین کاری قطعه برنامه نویسی شده در نرم افزار، خیلی در درک آنچه در عمل اتفاق می افتد و بررسی خطاها و ایرادهای احتمالی کمک می کند. بنابراین، این مسئله نیز در انتخاب نرم افزار CAM مهم و تاثیرگذار خواهد بود.

7- ویرایش مسیر ابزار

گاهی اوقات پیش می آید که بر اساس یک سری شرایط بخواهیم استراتژی تعریف شده برای قطعه مورد نظر را ویرایش کنیم. بعضی از نرم افزارهای CAM یا این قابلیت را ندارند یا ویرایش مسیر ابزار در آن ها بسیار مشکل خواهد بود.

8- تعریف ابزار

در میان نرم افزارهای CAM موجود برخی دارای کاتالوگ های ابزاری متنوع و قوی هستند که به کاربر این امکان را می دهد تا در انتخاب نوع ابزار و تعداد آن با توجه به پروسه تولید، محدودیت نداشته باشد.

ب) پارامترهای مربوط به ارتباطات نرم افزار

1- نیاز به نرم افزار CAD همراه

اگر در بین نرم افزارهای CAD منجر به طراحی مدل سه بعدی شده و نرم افزار CAM سازگاری مناسبی وجود نداشته باشد، ممکن است بخشی از اطلاعات هنگام انتقال از بین برود یعنی ممکن است به طور مثال یک سطح از مدل به نرم افزارCAM انتقال نیابد که به این حالت lass data گفته می شود.

بنابراین در انتخاب نرم افزار CAM ذکر این نکته که کمتر باید نیاز به مبدل فایل داشته باشیم ضروری است. بعضی از نرم افزارها مثل CATIA محیط CAD و CAM در یک جا انجام می شود بنابراین نیاز به تبدیل زیاد فایل نیست. اگر نرم افزار POWER MILL استفاده می کنیم بنا به همان دلایل ذکر شده در هنگام انتقال لازم است که نرم افزار POWER SHAPE را نیز داشته باشیم یا نرم افزارEDGECAM یا SOLID WORKS لینک خوبی هستند.

2- ورودی و خروجی ها Import / Export

3- پشتیبانی از کنترلر های مختلف
نرم افزاری که بتواند کنترل های مختلفی مثل فانوک یا زیمنس و… را پوشش دهد و برای آن ها تولید کد کند.

4- امکان ایجاد Post Processor های جدید
گاهی پیش می آید که بخواهیم با توجه به کاتالوگ دستگاه و سیستم کد پذیری دستگاه، بخشی را تعریف کنیم که بتوان از طریق آن، برای آن کنترل موجود، تولید کد کنیم. یعنی قابلیت تولید کد برای هر کنترلی حتی کنترلرهای غیر استاندارد را داشته باشیم. این بخش از مهم ترین قابلیت های یک نرم افزار CAM می باشد.

ج) پارامترهای مربوط به کاربر

1- چیدمان صفحه
در انتخاب نرم افزار CAM توجه به سادگی و سهولت استفاده از دستورات، محل دستور و چیدمان در منوها، در بالا بردن سرعت برنامه نویسی تاثیر گزار خواهد بود. برخی از نرم افزارها مانند Power mill از این حیث خیلی خوب هستند به گونه ای که هم افراد مبتدی و هم حرفه ای می توانند به خوبی از این نرم افزار استفاده کنند.

2- مسیر دریافت اطلاعات

٣- سهولت تعریف مشخصات عملیات

4- اعمال تغییرات

5- پشتیبانی

6- تهیه و آموزش

سخت کار نکنید، هوشمندانه کار کنید سخت کار نکنید تلاش خیلی زیاد و زحمت خیلی زیاد نشانه یا راه موفقیت نیست. درست است که ما باید برای موفقیت سخت تلاش کنیم ولی فقط سخت تلاش کردن مهم نیست.

عضویت

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۲۴۹

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *